200 gr toz şeker
1 pk kabartma tozu
1 pk. vanilya
1/2 çay kaşığı tuz
200 gr. çekilmiş toz badem
150 gr. çamfıstığı
Yumurta akları ve tuzu derin bir kabı koyup kar gibi beyaz olana kadar çırpın.Üzerine şeker, vanilya, toz badem ve kabartma tozunu koyup karıştırın.Bir teflon tavayı kısık ateşte kızdırın. Yumurtalı karışımı kızgın tavaya aktarın. Sürekli karıştırarak 3-4 dakika suyunu iyice çekene kadar kavurun. Daha sonra hamuru hemen ocaktan alıp hamuru soğuması için bir kenarda bekletin. Çam fıstıklarını bir tabağa koyun. Soğuyan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yarımay şekli verin. Hazırlanan kurabiyeleri fıstıklara batırıp fırın tepsisine dizin. 175 dereceli fırında 20 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra çam fıstıklı kurabiye servise hazırdır.
Birde benden deneyin :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder