18 Mart 2012 Pazar

MISIRUNLU TATLI

3 yumurta
3 çay bardağı yoğurt
3 çay bardağı mısırunu
2,5 çay bardağı un
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 pk. vanilya
2 pk.kabartma tozu
üzerine serpmak için hindistan cevizi

Şerbeti
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
çeyrek limon suyu

Yumurtaları şekerle birlikte iyice çırpın. Yoğurdu ve sıvı yağı ilave ederek tekrar çırpalım. Elenmiş unu, mısır ununu, hindistan cevizini, vanilyaları, kabartma tozunu ekleyerek tekrar çırpalım. Fırın kabını margarin ile yağlayıp un serpelim. hamuru kaba boşaltalım. Pişirelim. Fırından alır almaz hazırlamış soğutulmuş şerbeti üstüne dökelim. Tatlıyı sönmüş fırında 5 dakika bekletelim. Tatlıyı servis yaparken dilimleyip üstüne hindistan cevizi dökelim.

birde benden deneyin :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder