Bugün portakal tatlılarından en pratik en ekonomik tatlı olan portakal peltesini tarifini vermeye çalışacağım.
Portakal Peltesi Malzemeleri
300 gr. toz şeker
70 gr. nişasta
4 portakal suyu
1 adet portakal
Önce portakalların suyunu bir kaba sıkınız. Daha sonra bir portakalın kabuğunu rendeleyip haşlayınız. Sıktığınız portakal suyununda üstüne su ilave edip 1 kg.a tamamlayın.Ve kaynaması için ateşe koyun. Kaynadıktan sonra soğuk suda ezdiğiniz nişasta ve toz şekeri ilave ediniz. Haşlanmış kabuklarıda içine koyup koyulaşana kadar karıştırınız.Koyulaşınca kaselere alıp servis için üzerini portakal kabuğu ile süsleyiniz. Bu yaptığınız pelteyi pasta süslemedede kullanabilirsiniz.
Birde benden deneyin :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder