28 Mart 2012 Çarşamba

TAZE FRAMBUAZLI CHEESCAKE


Malzemesi: 5 adet yumurta
                     2 paket labne peyniri
                     1 su bardağı toz şeker
                     200 gr taze frambuaz
                     1 paket bisküvi ( eti burçak )
                     20 gr margarin
                     1 paket vanilya
                     1 yemek kaşığı buğday nişastası
                     1 kahve fincanı toz şeker
                     2 kahve fincanı su

Hazırlanışı : Fırını 160 derecede ısıtın.Bisküviyi robotta ezin.Eritilmiş margarini, bisküvi tozuna katın ve karıştırın, bisküvilerin tamamı yağlansın.Kelepçeli kek kalıbının tabanını bisküvi ile kaplayın.Elinizle bastırarak veya kaşık yardımıyla sıkılaştırın.Yumurtaların aklarını köpük haline gelene kadar çırpın, ayrı bir kaba alın.Farklı bir kapta labne peyniri, şekeri, vanilyayı ve yumurta sarılarını çırpın.Krema kıvamına gelene kadar, 5 dakika karıştırın.Bu karışıma köpük haline gelmiş yumurta aklarını ekleyin. 2 dakika daha çırpın. Bu karışımı bisküvi döşenmiş kalıba dökün. 160 derecelik fırında 1,5 saat pişirin.Cheesecake’i fırından çıkardıktan sonra 2 saat oda sıcaklığında bekletin. Soğuduktan sonra kalıbın kelepçelerini açın. Tavaya nişasta, toz şeker ve suyu ekleyin, kısık ateşte nişasta eriyene kadar karıştırın. Sos kıvamına gelince ateşten alın, frambuazları ekleyin. Frambuaz karışımını cheesecake’in üzerine döşeyin.Buzdolabına alın, en az 4 saat buzdolabımda bekletin.


Üzerine böğürtlen,vişne de olabilir. İsteğe göre.

Birde benden deneyin:)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder