Malzemesi: 5 adet yumurta
2
paket labne peyniri
1
su bardağı toz şeker
200 gr taze frambuaz
1
paket bisküvi ( eti burçak )
20 gr margarin
1
paket vanilya
1
yemek kaşığı buğday nişastası
1
kahve fincanı toz şeker
2
kahve fincanı su
Hazırlanışı : Fırını 160 derecede
ısıtın.Bisküviyi robotta ezin.Eritilmiş margarini, bisküvi tozuna katın ve
karıştırın, bisküvilerin tamamı yağlansın.Kelepçeli kek kalıbının tabanını
bisküvi ile kaplayın.Elinizle bastırarak veya kaşık yardımıyla
sıkılaştırın.Yumurtaların aklarını köpük haline gelene kadar çırpın, ayrı bir
kaba alın.Farklı bir kapta labne peyniri, şekeri, vanilyayı ve yumurta
sarılarını çırpın.Krema kıvamına gelene kadar, 5 dakika karıştırın.Bu karışıma
köpük haline gelmiş yumurta aklarını ekleyin. 2 dakika daha çırpın. Bu karışımı
bisküvi döşenmiş kalıba dökün. 160 derecelik fırında 1,5 saat
pişirin.Cheesecake’i fırından çıkardıktan sonra 2 saat oda sıcaklığında
bekletin. Soğuduktan sonra kalıbın kelepçelerini açın. Tavaya nişasta, toz
şeker ve suyu ekleyin, kısık ateşte nişasta eriyene kadar karıştırın. Sos
kıvamına gelince ateşten alın, frambuazları ekleyin. Frambuaz karışımını
cheesecake’in üzerine döşeyin.Buzdolabına alın, en az 4 saat buzdolabımda
bekletin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder