29 Mart 2012 Perşembe

TÜRK KAHVESİ

Kahve alırken rutubetli bir kaşık kullanmayın. Kahve kutunuzun ağzını sıkıca kapatın. Uzun süre beklemiş kahve kullanmayın.Mutlaka temiz ve soğuk içme suyu kullanın. Musluk suyu kullanırsanız, bu sudaki klor kahvenizin tadını bozacaktır. Öncelikle köpüklü türk kahvesinin malzemesi çok önemlidir. Buzdolabından buz gibi su çıkarılmalıdır.Eğer kahve sıcak ya da ılık suyla yapılırsa elde edeceğiniz köpük çok az olacaktır.Orta şekerli bir kahve için kişi başına iki çay kaşığı kahve ve bir çay kaşığı şeker koyar kısık ateşte pişirmeye başlarız Kahvemizi.kısık ateş de önemli bir ayrıntıdır ,Ve de pişireceğimiz kahvenin cezveside geniş ağız olmasına dikkat edin.Kaynamaya başladığı anda alınan cezve kaşıkla cezvenin tepesinde oluşan köpük tüm fincanlara eşit şekilde dağıtılır.Fincanın yarısı olana kadar kahve dökülür.İkinci kaynamasında geri kalan kahve fincanlara dağıtılır.


Birde Benden deneyin:)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder