3 Nisan 2012 Salı

AHU'NUN SALATASI

Bir kabağın bu kadar lezzetli olacağı aklımın ucundan geçmezdi. Arkadaşımda yedim. Bayıldım. Sizlerle paylaşmak istedim.

1 kg. kabak
1/2 demet dereotu
1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
250 gr. kese yoğurdu
250 gr normal yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak

Kabakları rendeleyin ve ikiye ayırın. Yarısını teflon tavada biraz kavurun. Bir kabın içine kese yoğurdunu, normal yoğurdu, mayonezi, iri dövülmüş cevizi, sarımsağı koyup iyice karıştırın. Yarım demet dereotunuda içine doğrayın. Kavurduğunuz kabakları da içine koyun. Diğer tarafta ayırmış olduğunuz kabakların iyice suyunu sıkıp harcın içine ilave edin. iyice karıştırın. 

Ahu'cum ellerine sağlık nefis olmuştu :)

Birde benden deneyin :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder