3 Nisan 2012 Salı

KOLAY KAZANDİBİ

Malzemeler 
8 su bardağı süt
4 yemek kaşığı pirinç unu
4 yemek kaşığı mısır nisastası
2 su bardağı toz şeker
8 yemek kaşığı pudra şeker
1 pk. vanilya

Tencereye sütü ve şekeri koyup orta hareretli ısıda altını yakın. Başka bir kabın içinde pirinç unu ve nişastayı 2 su bardağı su ile iyice ezin. Şekerli süt kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp nişasta, pirinç unu karışımını çırpma teli yardımıyla hızlı hızlı süte karıştırın. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Vanilyayı ilave ederek karıştırın. Alır almaz sıcakken mikserin yüksek devri ile 5 dakika çırpın.  Bir tepsiye pudra şekerini serpin. Tepsiyi kısık ateşe koyup çevire çevire şekeri eritin. Karamelize olan şekeri ocaktan alın. Üzerine muhallebiyi boşaltın. Buzdolabına koyun. 1 gece bekleyince çok güzel oluyor. Servis yaparken dilimledikten sonra rulo yapın . Yanınada dondurma koyduğunuz zaman süper birşey oluyor.

Birde benden deneyin :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder