8 Nisan 2012 Pazar

SEVİMLİ PALYAÇO

Kek malzemesi:

3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pirinç unu
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Krema malzemesi:

2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı pirinç unu
2 paket vanilya
1 çorba kaşığı limon suyu

Süs malzemesi:

2 fincan pirinç unu
1/2 fincan toz şeker
Su
Göz, burun yapabilmek için şekerleme
Renkli bonibon şekerleme
Kırmızı gıda boyası


Yumurta ve şekeri iyice köpük haline gelene kadar çırpın. Süt, yağ, un, pirinç unu, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edin. Yuvarlak bir fırın kabına döküp önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirin.Kek piştikten sonra servis tabağına çıkarın. Bir tencerede şimdi kremasını hazırlayın. Krema için sütü, şekeri, pirinç ununu, vanilya ve limon suyunu karıştırıp pişirin. Pişme esnasında sürekli karıştırın ki topak olmasın. Koyu bir krema kıvamına gelene kadar pişirin ve ılımaya bırakın. Ilıyan kremayı kekin üstüne spatula ile yayın. Buzdolabına kaldırın yaklaşık 30 dakika kadar buzdolabında dinlenmesi yeterli. 2 fincan pirinç unu ve yarım fincan toz şekeri karıştırıp birazda su ekleyip hamur haline getirin. Kırmızı boyayıda ekleyip ağız şekli verin ve pastanın üstüne yerleştirin.  Göz ve burun yapın. Bonibon şekerlerle saçları oluşturun. Çocuklar buna bayılacak.

İsterseniz pastanın arasına muz, çilek vb. meyveler koyabilirsiniz.

Birde benden deneyin :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder