18 Mart 2012 Pazar

ENGİNAR BÖREĞİ

Arkadaşlar bu böreği bir arkadaşımda yedim. Çok güzel olmuştu. Değişik bir tarif. Denemenizi tavsiye ederim. Enginar sevenlere duyurulur ...

3 yufka
2 yumurta
4 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Rendelenmiş kaşar peyniri

İç malzemesi

5 orta boy enginar
Çeyrek limon suyu
2 adet havuç
100 gr lor
1 demet maydanoz
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber

Ayıkladığınız enginarları limonlu suda haşlayalın. Bir tavada rendelenmiş havuçları kavuralım. Daha sonra içine loru, maydanozu, tuzu, karabiberi ekleyip karıştıralım. Bu karışımı enginarların göbeklerine dolduralım. Bir kapta yumurtayı, yoğurdu, ve sıvı yağı çırpalım. Yufkanın birini yayıp üzerine ba yaptığımız yoğurtlu karışımı sürelim. ( hertarafına) diğer yufkayı üstüne yayalım. Hazırladığımız harcı yine her tarafına yayalım. Tekrar üstüne yufka yayalım .Böylece elimizde bulunan 3 yufkayıda kullanmış olduk. 5 adet enginarımız olduğu için Yayılı olan yufkadan 5 adet yuvarlak kesiniz. kestiğiniz yuvarlakların içine doldurduğunuz enginarları koyunuz. Kenarlarını üst tarafta toplayarak yağlanmış tepsiye ters çevirerek koyalım. Üzerine yumurtanın sarısını sürüp kaşar peyniri rendesi serpiştirelim ve fırına verelim. Altı üstü kızarınca servise hazırdır.

Birde benden deneyin :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder