Malzemeler ;
1,5 paket kedidili bisküvi
2 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
Kreması için ;
1 Lt süt
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı labne Üzeri için ; üzüm, şeftali, armut ( isteğe göre mevsim meyveleri de olabilir )
Kedidillerini ıslatmak için 2 su bardağı sütü küçük bir tencereye alıyoruz. 1 çay bardağı toz şekeri ilave edip kısık ateşte karıştırıyoruz. Kreması için, süt ve şekeri tencereye alıyoruz. Un, nişasta, yumurta sarısı ve vanilyayı koyup sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Altını kapattıktan sonra labneyi ekleyip, karıştırıyoruz. Kedidilleri için ısıttığımız süte bisküvileri batırıp borcam bir kaba diziyoruz. Üzerine pişen kremadan döküyoruz. Üzerine bir kat daha kedidili dizip üzerine kalan kremayı döküyoruz. Şeftali ve armutu soyup küp küp doğruyoruz. Doğranmış meyveleri üzerine koyuyoruz. Üzümleri ortadan ikiye kesip tatlının üzerine serpip soğuması için buzdolabında dinlendiriyoruz.
Birde bende deneyin :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder