28 Mart 2012 Çarşamba

PORTAKAL KABUĞUNU NASIL DEĞERLENDİRİRİM?

2 adet portakal
Yaklaşık 6 çorba kaşığı kadar tozşeker

Portakalı soyunuz. Kabuktan içinde bulunan beyaz kısımlarıda ayırınız. Sadece turuncu olan yer kalsın. Eğer beyaz yerlerini çıkarmazsanız acımsı bir tat oluyor. Turuncu olan kısımları ince ince şeritler halinde kesiniz. Tencereye alıp üstüne su geçecek kadar su koyunuz ve kaynatınız. 1-2 defa fokurdayınca suyunu süzün ve tekrar su koyup kaynatın. Bu işlemi birkaç kez yapın. En son suyu süzdükten sonra portakal kabuklarının üstüne şekeri koyun. Portakalların rengi hafif şeffaflaşana kadar kaynatın. Yani şekerleme haline gelmiş olacak. Soğuduktan sonra bir kavanoza  koyun. Bu şekerlemeyi keklerde, kurabiyelerde, garnitür olarak kullanabilirsiniz.

Birde benden deneyin :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder