Dün akşam eşimin teyzesindeydik. Orada harika bir tatlı yedim. Deneyin şuruplu olmasına rağmen çok hafif bir tatlı.
1 kg. süt
250 gr. irmik
1 kibrit kutusu kadar margarin
3 yumurta
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
1 portakal veya limon kabuğu rendesi
Şerbeti
3 bardak su
3 bardak şeker
Süt ve irmiği ateşe koyup pişirin. Piştikten sonra margarini ilave edip iyice karıştırın ve onu soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra içine 3 yumurta, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesini koyup iyice yoğurun. Biraz yapışık bir hamur oluyor. Bir kaba su koyup önce avucumuzun içini ıslattıktan sonra 1 yemek kaşığı kadar hamurdan alıp yuvarlıyoruz ve tepsiye diziyoruz. Böyle hamur bitene kadar devam ediyoruz. Daha sonra yuvarlak şekli olan tatlıyı iki parmağımızla önce alttan üstten ortaya doğru daha sonra yanlardan ortaya doğru sıkıp şekil veriyoruz. Şekli rüzgar gülüne benziyor. Fırına verip pişiriyoruz. Onlar pişerken diğer taraftan şerbetini hazırlayalım. Bir tencereye 3 bardak şekeri ve 3 bardak suyu koyup kaynatalım. Hamurlar piştikten sonra şerbetini koyalım. Fakat biri sıcakken diğeri soğuk olacak. Üzerini servis yaparken ceviz veya hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun .
Birde Benden Deneyin:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder