23 Mart 2012 Cuma
SU BÖREĞİ
4 yufka
2 yumurta
3/4 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
1 pk.kabartma tozu
100 gr. lor
1 demet maydanoz
Bir kabın içinde yumurtaları, sütü, sıvı yağı, kabartma tozunu çırparak karıştıralım. 1 yufkayı yağlanmış tepsiye, kenarlarını dışa taşırarak serelim. 2 yufkayı iri iri parçalayıp tepsiye yayalım. Üzerine sütlü harcı gezdirerek lor peynirini ve kıyılmış maydanozu yayalım. İlk yaydığımız yufkanın dışarda kalan kenarlarını tepsiye çevirip, üzerine elimizde olan son yufkayı buruşturup serelim. Kalan sütlü harcı üzerine döküp böreği kare kare kesin. 200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Birde benden deneyin :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder