15 Mart 2012 Perşembe

VİŞNELİ CHEESCAKE

2 pk. yulaflı biküvi
150 gr. margarin
2 çorba kaşığı süt kreması
1 su bardağından biraz az şeker
2 pk. vanilya
300 gr. labne peyniri
2 yumurta
Çeyrek limon suyu
1/2 pk.vişne jölesi
150 gr. taze vişne veya dondurulmuşta olabilir.

Bir kabın içerisine labne peynirini, yumurtaları, vanilyayı, limon suyunu ve şekeri ekleyip mikserle 1 dk. çırpın. Biskivileri un haline getirelim. İçine eritilmiş margarini, sütü ve şekeri ekleyip hamurlaşıncaya kadar karıştıralım. Kelepçeli bir kalıbın tabanına un serpelim. Bisküvi ile elde ettiğimiz hamuru elimizle kaba iyice bastıralım.Üzerine labne peynişrli harcı dökelim ve 170 derecelik fırında kremanın üzeri hafifçe pembeleşene kadar pişirelim. Daha sonra cheesecakei fırından alıp buzdoladına soğumaya bırakalım. Bu arada 1/2 pk. vişne jölesini, üzerinde belirtilen su miktarının yarısından biraz daha eksik su ile tarife uygun hazırlayalım. Jöle iyice ılıdıktan sonra vişneleri ekleyelim. Cheesecakei buzdolabından çıkarıp üzerine bu yaptığımız vişneli karışımı dökelim. Buzdolabında jöle donana kadar bekletelim. Jöle donduktan sonra cheescake servise hazırdır.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder