6 Nisan 2012 Cuma

ÇİKOLATA SOSLU CHEESECAKE

Taban malzemesi :
1 paket yulaflı büsküvi
50 gr tereyağı

Dolgusu:
400 gr labne
3 yumurta
2 pk.vanilya

Üzeri için :
1 pk. çikolata sosu
ve rendelenmiş çikolata


Yulaflı büsküviyi rondodan geçirip un haline getirin. İçersine tereyağınıda koyup iyice karıştırın. Ayrı bir kapta labne, yumurta ve vanilyayı karıştırın. Fırına girebilecek bir kabın içine taban kısmına un ve tereyağından oluşturduğumuz hamuru iyice yayın. Üstüne labneli karışımı dökün ve 160 dereceli fırında pişirin. Soğuduktan sonra 1 gece dolapta bekletin. Ertesi gün çikolata sosunu paketin üzerindeki tarife göre yapın ve soğumaya bırakın. Sos soğuduktan sonra dolaptan çıkarttığımız cheesecakekin üstüne dökün. En üstede rendelenmiş çikolata serpin. Denemenizi tavsiye ederim. Muhteşem bir lezzet.

Birde benden deneyin :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder