Katmer için malzemeler :
6 su bardağı un
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
1,5 su bardağı dövülmüş haşhaş
1 tatlı kaşığı tuz
Bir kabın içinde un ve tuzu karıştırın. Üzerine yavaş yavaş su döküp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluşturun. Yoğrulan hamurun üstünü bir bezle kapatıp 15-20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan 4 adet beze oluşturun. Her bezeyi unlayarak çok ince olmayan orta kalınlıkta açın. Açtığınız yufkaların her tarafına sıvı yağ sürün. 2 tane yufkaya haşhaş iki tanesine ceviz koyun. Bu şekilde hazırlanan her yufkayı katlayıp tekrar beze haline getirin. Bezeleri tekrar orta kalınlıkta açın. Önceden ısıtılmış sacın üstünde teker teker önlü arkalı pişirin.
Birde benden deneyin :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder