Malzemeler:
6 adet orta boy soğan
1 adet tavuk suyu tablet
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı rendelenmiş peynir
Peynirli Soğan Dolması İç harcı:
175 gr ıspanak
50 gr parmesan peyniri
70 gr rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
Peynirli soğan dolması malzemeleri yazarken 6 adet soğan yazmıştım. Soğanları öyle ayarlayın ki aynı boyda ve çok büyük olmasın. Soğanın dış kabuklarını soyun . Alt ve üst kısımlarını düz olarak kesin. Diğer taraftan bir tencerede su kaynatın. Kaynayan suyun içine soğanları koyup 1 dakika kadar pişirin. Bu işlemi soğanların içini daha rahat oyalım diye yaptık. Şimdi soğanların ortasını elimizle yavaş yavaş dış tarafını zedelemeden oymaya çalışalım. Ortasını çıkarttığımız soğanları 10-15 dakika tencereye dizip pişirelim. Pişen soğanları tencereden alıp bir kağıt havlunun üzerine ters çevirerek koyalım. Diğer taraftan ıspanağı güzelce yıkayalım ve haşlayalım. Haşlanan ıspanakların suyunu iyice süzelim ve içine rendelenmiş kaşar peynirini, yumurta sarısını, karabiber, tuz ve sarımsağı koyup karıştırın. Yalnız size bir uyarı içine koyduğunuz tuzu az miktarda koyun. Peynirlerde olduğu için çok tuzlu oluyor. Tavuk suyu tabletini biraz su ile eritin. Fırın kabının içine önce haşlanmış soğanları koyun. İçlerini ıspanaklı harç ile doldurun. Tavuk suyunu da üzerine dökün. En son parmesan peynirini rendeleyip soğanların üstüne serpiştirin. Orta dereceli fırında 20 dakika kadar peynirler eriyene kadar pişirin. Fırından çıkan dolmalar servise hazırdır. Peynirli soğan dolması özellikle kızarmış tavuğun yanında çok güzel garnitür oluyor.
Birde benden deneyin :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder