14 Nisan 2012 Cumartesi

SADRAZAM LOKUM

Bugün bir tarif denedim. Muhteşem lokum kıvamında değişik bir lezzet. Adı gibi tam sadrazamlara layık bir tatlı  sadrazam lokum :)

Sadrazam lokum malzemeleri :

5 yumurta
4 fincan şeker
5 fincan un
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz


Sadrazam lokum kreması :


3 yemek kaşığı mısır nişastası
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı pudra şekeri
75 gr. margarin
1/2 litre süt


Sadrazam lokum üst süslemesi :

1 çay bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı süt

Derin bir kabın içinde önce yumurta ve şekeri iyice çırpın , biraz tuz ekleyin. Unu ve kabartma tozunu karışımın içine eleyerek güzelce çırpın. Fırın tepsisini hafifçe yağlayın veya yağlı kağıt kullanabilirsiniz. Tepsinin içine kek hamurunu dökün. Ve 150 derecelik fırında pişirin. Sadrazam lokum kekiniz hazırdır. Pişen kekin üstüne fırından çıkar çıkmaz nemli bir bez örtün. Bu bez, kekin yumuşayıp daha rahat rulo yapmanızda yardımcı olacaktır. Diğer yandan tencerede sadrazam lokum kremasını hazırlayın. Tencereye nişasta, toz şeker ve yarım litre sütü koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişen muhallebiye hemen pudra şekerini ve margarini ekleyip iyice karıştırarak yedirin. Şimdi kekimizi dikdörtgen parçalara ayıralım. Kekin üzerine muhallebiyi sürüp rulo yapın. Bir kasenin içine sütü koyun ve önce rulo yaptığınız keki süte batırın. Daha sonra hindistan cevizine batırıp servis tabağına sıralayın. Sadrazam lokum servise hazırdır.

Size bir öneri, kahve içmeyi seviyorsanız sürekli kahveye misafiriniz varsa benim yaptığım sadrazam lokumun biraz küçüğünü hazırlayın ve küçük kek kağıtlarında kahvenin yanında servis yapın.


Birde benden deneyin :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder