14 Nisan 2012 Cumartesi

TATLI & TUZLU MUFİNLER

      Bugün İzmir' de hava çok kasvetli. Şu anda yağmur yağıyor. Yağmurlu havaları hiç sevmem. İnsanın içinden hiçbir şey yapmak gelmiyor. Can sıkıntısından evin içinde dolanırken mutfağa girdim ve evdekilere süpriz yapmayı düşündüm. Oğlum ve eşim bu mufinlerin hastası, çok seviyorlar. Renkli renkli kek kalıpları birden bire sıkıntımı aldı götürdü. Bu mufinleri isterseniz tatlı , isterseniz tuzlu yapabilirsiniz. Şimdi ikisinide size anlatacağım....

Mufin hamuru :

3 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
5 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu

Önce tuzlu mufin yapalım isterseniz. Bir kabın içine yumurtayı, sütü, sıvıyağı kayup karıştıralım. Üzerine 5 çorba kaşığı unu ve kabartma tozunu eleyerek koyalım. Şimdi hepsini birden karıştırıp hamur haline getirelim. Hamura biraz lor , siyah zeytin, sucuk , sosis , dereotu , maydanoz vb. evinizde hangi malzeme varsa koyabilirsiniz. Ben hamura  evdeki malzemelerden lor , sucuk , maydanoz , siyah zeytin koydum. Ve karıştıralım. Küçük küçük kek kalıplarına koyup önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişirin. Tuzlu mufinleriniz servise hazırdır.

Şimdi gelelim tatlı mufinlere. Aynı hamuru hazırlıyoruz. Yalnız içine 1 su bardağı şeker ilave ediyoruz.  Bu sefer içine koyabileceğiniz malzemeler, iri dövülmüş ceviz, fındık kırığı, kuru meyva parçaları, damla çikolata , hindistan cevizi , tarçın vb. Bu malzemelerden hangisi varsa ilave edebilirsiniz. Ben içine iri dövülmüş ceviz , damla çikolata ve tarçın koyduğum zaman yaptığım mufinler sadece 1 akşamda bitiyor. Evde tatlı konu olunca eşim ve oğlum sağolsunlar hiç affetmiyorlar. Hazırladığınız hamuru küçük kek kalıplarına koyup önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişirin. Tatlı mufinleriniz servise hazırdır.

Birde benden deneyin :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder