16 Mart 2012 Cuma

MUZLU DONDURMA

500 gr. muz
10 çorba kaşığı tozşeker
2 su bardağı su
1 adet limon

Muzların kabuklarını soyup naylon bir süzgeçten porseln bir kaba geçiriniz. ( Muzlar alüminyum süzgüden geçirirseniz kararır) Üzerine 1 limon suyu sıkıp bir kenara bırakınız. Şekeri 2 bardak su ile tencereye koyup 5-10 dakika kaynatınız. Ateşten alıp soğutunuz. Şurup soğuyunca muzların üstüne dökün ve karıştırın. Bu karışımı tekrardan naylon süzgeçten geçiriniz. Bir kaba koyup buzluğa koyunuz. Arada sırada buzluktan çıkarıp savurtarak karıştırınız. Dondurma kıvamına gelince servise hazırdır.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder