3 Nisan 2012 Salı

YANARDAĞ PASTA

Bu pastayı bugün arkadaşımda yedim. Çok beğendim. Sizlerle paylaşmak istedim.

Yanardağ Pasta İçin Malzemeler

2 pk. kakaolu krem şanti
2 pk. kakaolu bisküvi
Kakaolu hazır pasta tabanı ( sadece bir katı kullanılacak)
1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1/2 su bardağı damla çikolata
2 pk. çikolata sosu

Bir kapta önce krem şantiyi tarifine göre hazırlayın ve kendine gelmesi için buzdolabında 10 dk. kadar bekletin. Daha sonra içine iri iri kırılmış bisküvi, ceviz ve damla çikolatayı koyup karıştırın. Çukur bir kasenin içine streç film serin. Biraz yanlarından sarksın. Yaptığınız karışımı kasenin içine dökün ve iyice bastırın. Onun üstünede hazır pasta tabanını koyup dışarıya taşan streç filmleri  içe doğru katlayıp üstünü örtün. Buzluğa koyun 1 gece buzlukta bekletin. Çikolata sosunuda tarifine göre hazırlayın.Soğumaya bırakın. Servis yapmadan 2 saat önce yanardağ  pastayı buzluktan çıkarın. Düz bir servis tabağına pastayı ters çevirerek koyun. Üzerine soğuyan çikolata sosunu döküp hindistan cevizi gezdirin.Yanardağ pastamız  servise hazırdır.
Ahu  ellerine sağlık çok güzel olmuştu :)

Birde benden deneyin :)







1 yorum:

  1. 15 aylık kızım bu pastayı çok beğendi herkese tavsiye ederim.Afiyet olsun!

    YanıtlaSil