Yanardağ Pasta İçin Malzemeler
2 pk. kakaolu krem şanti
2 pk. kakaolu bisküvi
Kakaolu hazır pasta tabanı ( sadece bir katı kullanılacak)
1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1/2 su bardağı damla çikolata
2 pk. çikolata sosu
Bir kapta önce krem şantiyi tarifine göre hazırlayın ve kendine gelmesi için buzdolabında 10 dk. kadar bekletin. Daha sonra içine iri iri kırılmış bisküvi, ceviz ve damla çikolatayı koyup karıştırın. Çukur bir kasenin içine streç film serin. Biraz yanlarından sarksın. Yaptığınız karışımı kasenin içine dökün ve iyice bastırın. Onun üstünede hazır pasta tabanını koyup dışarıya taşan streç filmleri içe doğru katlayıp üstünü örtün. Buzluğa koyun 1 gece buzlukta bekletin. Çikolata sosunuda tarifine göre hazırlayın.Soğumaya bırakın. Servis yapmadan 2 saat önce yanardağ pastayı buzluktan çıkarın. Düz bir servis tabağına pastayı ters çevirerek koyun. Üzerine soğuyan çikolata sosunu döküp hindistan cevizi gezdirin.Yanardağ pastamız servise hazırdır.
Ahu ellerine sağlık çok güzel olmuştu :)
Birde benden deneyin :)
15 aylık kızım bu pastayı çok beğendi herkese tavsiye ederim.Afiyet olsun!
YanıtlaSil